what to do in Trancoso

 

Wat te doen in Trancoso?

Trancoso is één van de best bewaarde dorpjes in het zuiden van Bahia, ondanks het feit dat het maar 40 km van het zeer toeristische Porto Seguro ligt. Trancoso maakt deel uit van een trio van kleine dorpjes, waaronder ook Espelho en Caraiva.

Trancoso was oorspronkelijk een bloeiende vissersgemeenschap dat in 1586 door de Portugezen ontdekt werd en door een jezuïeten gemeenschap werd gekoloniseerd. Tijdens de jaren '70 werd Trancoso opnieuw herontdekt door de Braziliaanse hippies op zoek naar een plek om de repressieve cultuur van het heersende regime te ontvluchten. Sindsdien heeft het dorpje bijna niets van haar overweldigende charme verloren. De door Unesco beschermde historische "Quadrado" wordt verdeeld door meerdere kleine kleurrijke huizen en een kleine wit kerkje op de achtergrond met uitzicht op de atlantische oceaan. Ongerepte witte zandstranden die in het noorden en het zuiden door rivieren begrenst worden. Behalve van een paar strandbars, restaurants en charmante kleine hotels gelegen aan het strand, zijn de stranden vrijwel intact net zoals de Portugese zeelieden ze der tijd ontdekten.

Gedurende de dag genieten de toeristen van lange wandelingen op de semi verlaten stranden, rusten lekker uit op één van de hippe strandtentjes of genieten ze van een partijtje golf op één van de meest spannende golfbanen met zicht op zee van Brazilië. De nabij gelegen dorpen Arraial d'Ajuda & Caraíva zijn zeker een bezoek waard. Arraial d'Ajuda bezit één van de eerste rooms-katholieke kerken van Brazilië en heeft een charmant klein winkelstraatje genaamd Mucugê dat alleen tot leven komt na zonondergang. Caraíva is een charmant vissersdorpje waar elektriciteit pas onlangs geïnstalleerd werd. De belangrijkste attracties zijn de volledig verlaten stranden en het dorpcentrum waar de wegen nog steeds uit zand gemaakt zijn.

Vergeet niet om het Indianse Pataxo reservaat dat juist buiten Trancoso gelegen is te bezoeken en het strand van Espelho dat als één van de mooiste stranden van Brazilië wordt beschouwd. Zorg ervoor dat u het Espelho strand bezoekt bij laag tij, want dan alleen komen de natuurlijke warme zwembaden, gevormd door de koraalriffen, tevoorschijn.

Wanneer de avond valt wordt de gehele Quadrado versierd met fakkels en kaarslicht perfect voor lange romantische diners, een lange wandeling onder de heldere hemel met talrijke sterren of tot zonsopgang dansen in de beroemde Tostex beachbar.

Onlangs heeft de Braziliaanse elite en een aantal Hollywood filmsterren dit goed verborgen paradijs weer her-ontdekt en transformeerden het in hun favoriete luxe vakantie bestemming. Veel toersiten laten zich betoveren door de afgelegen ligging, hippie stijl en de Unesco beschermde architectuur. De tropische temperatuur gedurende het gehele jaar in combinatie met de privacy en intimiteit van een klein dorpje bieden de perfecte locatie voor diegenen die een perfecte exotische locatie in Brazilië zoeken. Trancoso wordt vandaag als één van de meest sexy en exclusieve schuilplaatsen in Brazilië beschouwd.

 

> Volgende: Waar te verblijven in Trancoso?

www.arraialdajudaportal.com  |  © 2010 trancosoportal.com  |  webdesign by webdeluxe