Caraíva: een gepreserveerd paradijs

caraiva

Caraiva is tot vandaag toe nog steeds een van Bahia’s best bewaarde wonderen. De straten zijn nog van zand en er rijden geen auto’s. Gedurende de dag kunt u genieten van het geluid van de rollende golven op de eindeloze verlaten stranden en wanneer de nacht valt verlichten duizend helder schijnende sterren de zwarte hemel. Pas onlangs is er elektriciteit geïnstalleerd in het dorp. 

Dit kleine vissersdorp ligt op bijna 70 kilometer van Porto Seguro. De moeilijke toegang helpt in het behoud van dit kleine paradijs, waar het lijkt dat de tijd heeft stilgestaan. Locale vissers gooien hun netten, vrouwen wassen hun kleren in de rivier en de indianen van de stam Pataxó ontwerpen hun hout en kokosnoot kunstwerken.

Het centrum lijkt te worden verdeeld door een charmante rivier aan de ene zijde en de verbazingwekkende en door kokospalmen beschermde verlaten stranden, aan de andere zijde. Ten noorden van Caraiva liggen de stranden "Do Espelho en Curuipe”, twee van de mooiste stranden van de staat van Bahia.

Als u uw vakantie wilt doorbrengen op een plaats waar vrede, rust en romantiek de voornaamste ingrediënten zijn, laat Caraiva u dan verleiden!

 

Voor meer informatie en fotos: Caraíva

 

Arraial d'Ajuda: het hoekje van de wereld

arraial d'ajuda

Arraial d'Ajuda maakt deel uit van de gemeente Porto Seguro, gelegen in het zuidelijke deel van de staat Bahia. Dit klein stadje ligt op de top van indrukwekkende kleurrijke kliffen en is omgeven door het Atlantische regenwoud en eindeloze stranden met warm groenblauwe wateren.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorpje dat sinds haar geboorte in 1549 haar typische architectuur, cultuur en omliggende inheemse natuur heeft weten te behouden. Het heeft dezelfde breedtegraad als sommige andere mystieke plaatsen in de wereld zoals Bali in Indonesië, wat altijd avonturiers van over de hele wereld heeft aangetrokken.

De bijna 20 kilometer kleurrijke en vele verschillende stranden zijn de belangrijkste attracties van Arraial d'Ajuda. Sommigen van hen zijn beschermd door riffen en vormen natuurlijke zwembaden bij laag tij, anderen zijn behouden en half verlaten.

Een historische kerk daterend van 1549 en twee belangrijkste straten, “Bróduei en Mucugê”, verdelen het centrum van Arraial d'Ajuda. Bróuei, waar u kleurrijke winkeltjes kunt vinden die lokale ambachten verkopen en die toegang geeft tot het pleintje waar de historische kerk zich bevind. Mucugê, een charmante straat waar het merendeel van de restaurants, bars, galeries, winkels en hotels gevestigd zijn. Het nachtleven is er het meest intens. In Mucugê bevindt zich ook de toegang tot het strand met dezelfde naam.

Het mengsel van de lokale bevolking: inheemse Indianen, hippies en toeristen, hebben Arraial d'Ajuda omgevormd in een klein internationale dorpje en noemen het daarom "het hoekje van de wereld".

 

Voor meer informatie over Arraial d'Ajuda, bezoek de International website: Arraial d'Ajuda

 

 

Porto Seguro: Ontdekkings kust.

porto seguro

De regio van Porto Seguro werd ontdekt in 1500 door de Portugees Pedro Alvares Cabral. Dit was een Portugese ontdekkingsreizeiger die op zoek was naar een veilige haven om te ankeren.


Het historische verleden van de stad, de prachtige door riffen beschermde stranden, de talrijke strandbars met Axé muziek en het beroemde carnaval (dat pas begint de dag na het einde van alle andere Braziliaanse carnavals) zijn de belangrijkste attracties van de stad. Porto Seguro is één van de meest bezochte bestemmingen in het zuiden van Bahia door Brazilianen en buitenlandse toeristen.

De stad heeft een bruisend nachtleven. Vooral in "passarela do álcool" of "de catwalk van de alcohol" en de bekende strandbars waar vele "luaus" of strandfeesten worden gehouden tijdens het hoogseizoen.

De noordelijke stranden (Ponto Grande en Do Mutá) zijn bijna verlaten, ideaal voor lange wandelingen. Andere stranden, meer naar het zuiden toe, waar u de meeste hotels, kiosken en strandbars zich bevinden, zijn veel bezocht door de toeristen.

Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan het "recife de fora" of "buiten rif", waar u vele soorten koraal en kleurrijke vissen kan observeren. Breng ook een bezoek aan het gedenkteken ter ere van de ontdekking van de regio met replica's van Portugese schepen.

Sranden:Ss

Voor meer informatie en foto's: Porto Seguro

 

 

< Vorige: Fotos en videos van Trancoso?

www.arraialdajudaportal.com  |  © 2010 trancosoportal.com  |  webdesign by webdeluxe